Komora gotowania

W większości zakładów przetwórstwa mięsnego stosowane są komory do gotowania i wędzenia. W dużych zakładach przemysłowych te dwa systemy są często łączone w tak zwane instalacje ciągłe lub półciągłe. W takich przypadkach bardzo dokładny pomiar i kontrola temperatury są niezbędne, ponieważ decydują o jakości produktu końcowego.

Nasze rekomendacje produktów do komór do gotowania

Nasze rozwiązania dla komór gotowania

Szybko, bezpiecznie i precyzyjnie

Im bardziej spójne gotowanie, tym wyższa jakość produktu końcowego, a tym samym zadowolenie klientów. JUMO FOODtemp - wytrzymały i paroszczelny czujnik temperatury RTD do gotowania, duszenia i pieczenia - oraz JUMO variTRON 500 - nasz wysokowydajny system automatyzacji ze sterownikiem PLC - stanowią inteligentne rozwiązanie do precyzyjnego pomiaru temperatury. Alternatywnie, złożone zadania sterowania i zarządzania są również możliwe dzięki JUMO DICON touch, który jest dwukanałowym/czterokanałowym sterownikiem procesu i programu ze zintegrowanym rejestratorem elektronicznym.

Twoja osoba kontaktowa


Inżynier Sprzedaży - biuro JUMO Wrocław

Monika Gabrynowicz +48 71 339 32 83 +48 71 339 32 83