Gotowanie brzeczki pozwala na wydobycie z chmielu jego aromatu. Jednocześnie odparowywane są wszelkie składniki, które mogłyby mieć zły wpływ na smak piwa. Dzięki temu brzeczka jest uwalniana od innych substancji zawartych w osadzie drożdżowym, które denaturują i oddzielają się w wysokiej temperaturze. Pozytywnym efektem ubocznym gotowania brzeczki jest jej sterylizacja.
Prozessdaten | |
---|---|
Nadciśnienie | 0,2 do 0,3 bar |
Temperatura | około 100 °C |
wartość pH | 5,4 do 5,8 |
Numer | Produkt | Obraz | Numer artykułu | |
---|---|---|---|---|
1 | JUMO dTRANS p31 Przetwornik ciśnienia dla mediów o wysokiej temperaturze |
402050 | Prośba o wycenę | |
2 | JUMO DICON touch Dwu-/czterokanałowy regulator procesowy i programowy |
703571 | Prośba o wycenę |
Numer | Produkt | Obraz | Numer artykułu | |
---|---|---|---|---|
1 | Rezystancyjny czujnik temperatury z głowicą i certyfikatem EHEDG Termometry oporowe JUMO |
902810 | Prośba o wycenę | |
2 | JUMO IMAGO 500 Wielokanałowy regulator temperatury procesowy i programowy |
703590 | Prośba o wycenę |
Numer | Produkt | Obraz | Numer artykułu | |
---|---|---|---|---|
1 | JUMO tecLine HY Cyfrowa sonda pH do zastosowań higienicznych |
201022 | Prośba o wycenę | |
2 | Pneumatyczna armatura wymienna dla elektrod pH i redox Akcesoria do czujników fizykochemicznych |
202823 | Prośba o wycenę | |
3 | JUMO AQUIS touch P Wielokanałowy panelowy przetwornik do analizy cieczy |
202580 | Prośba o wycenę |