Gotowanie brzeczki pozwala na wydobycie z chmielu jego aromatu. Jednocześnie odparowywane są wszelkie składniki, które mogłyby mieć zły wpływ na smak piwa. Dzięki temu brzeczka jest uwalniana od innych substancji zawartych w osadzie drożdżowym, które denaturują i oddzielają się w wysokiej temperaturze. Pozytywnym efektem ubocznym gotowania brzeczki jest jej sterylizacja.
Prozessdaten | |
---|---|
Nadciśnienie | 0,2 do 0,3 bar |
Temperatura | około 100 °C |
wartość pH | 5,4 do 5,8 |
Numer | Produkt | Obraz | Numer artykułu | |
---|---|---|---|---|
Brak informacji o rozwiązaniach produktowych! |
Numer | Produkt | Obraz | Numer artykułu | |
---|---|---|---|---|
Brak informacji o rozwiązaniach produktowych! |
Numer | Produkt | Obraz | Numer artykułu | |
---|---|---|---|---|
Brak informacji o rozwiązaniach produktowych! |