Pomiar temperatury w komorze wędzarniczej

Pomiar temperatury w komorze wędzarniczej

Dokładny pomiar temperatury odgrywa ważną rolę w nieprzerwanym zapewnianiu jakości przetwarzania mięsa. W końcu wartość F i okres przydatności do spożycia można prawidłowo uzyskać tylko poprzez dokładne rejestrowanie temperatury pieca i temperatury rdzenia produktu. Wymagana temperatura rdzenia różni się w zależności od produktu.

Nasze rekomendacje produktów do pomiaru temperatury w komorach wędzarniczych

Nasze rozwiązania do pomiaru temperatury

Optymalna temperatura podczas wędzenia mięsa

JUMO FOODtemp może być używany do niezawodnego i długotrwałego pomiaru temperatury rdzenia. Alternatywnie można użyć JUMO Wtrans T lub wkręcanej sondy temperatury RTD. Pierwsza z nich jest idealna do mobilnego lub stacjonarnego pomiaru temperatury bez okablowania. Transmisja do odbiornika jest wolna od zakłóceń.

Twoja osoba kontaktowa


Inżynier Sprzedaży - biuro JUMO Wrocław

Monika Gabrynowicz +48 71 339 32 83 +48 71 339 32 83