Zbiornik fermentacyjny i magazynowy

Podczas fermentacji do brzeczki dodawana jest określona ilość drożdży. Na początku fermentacji drożdże są dobrze napowietrzane, a następnie poddawane fermentacji - w optymalnej dla nich temperaturze. Podczas późniejszego przechowywania drożdże są zbierane, a młode piwo jest przechowywane przez określony czas w określonej temperaturze, zależnej od rodzaju piwa.

Prozessdaten
Temperatura początkowa 5 do 6 °C
Maksymalna temperatura 8 do 15 °C
Chłodzenie 4 do 5 °C

Rekomendowane produkty dla Twojego rozwiązania

Najlepsze warunki do fermentacji i przechowywania

Nasze kompleksowe rozwiązanie dla zbiorników fermentacyjnych i magazynowych

Oprócz standardowego pomiaru poziomu w zbiorniku, dla drożdży i procesu fermentacji, w zależności od rodzaju piwa, kluczowe znaczenie ma precyzyjny pomiar i regulacja temperatury. Odpowiednie wartości temperatury muszą być utrzymywane również podczas przechowywania. Pomiar ciśnienia odgrywa również znaczącą rolę w strefach chłodzenia w zbiorniku.

Twoja osoba kontaktowa

NO CONTACT PERSON