Monitorowanie temperatury wody chłodzącej w procesie warzenia piwa

Monitoring temperatury

W celu jak najszybszego schłodzenia brzeczki do temperatury fermentacji stosuje się wodę lodową w obiegu odwrotnym. Aby zagwarantować odpowiedni efekt chłodzenia, należy zapewnić, że woda ma stale niską temperaturę. Proste i skuteczne sterowanie i monitorowanie może być realizowane za pomocą elektronicznego mikrostatu JUMO eTRON M.

Dane procesowe
Temperatura wody lodowej 1 do 2 °C
Ciśnienie robocze 10 bar
Różnica ciśnień 2 do 4 bar

Rekomendowane rozwiązanie do monitorowania temperatury

Nasze rozwiązanie w zakresie monitorowania temperatury

Mikrostat elektroniczny JUMO eTRON M stanowi prostą opcję monitorowania temperatury wody chłodzącej. W połączeniu z wkręcanym rezystancyjnym czujnikiem temperatury można precyzyjnie kontrolować temperaturę wody chłodzącej.

Twoja osoba kontaktowa


Inżynier Sprzedaży - biuro JUMO Wrocław

Monika Gabrynowicz +48 71 339 32 83 +48 71 339 32 83