Monitorowanie wartości pH w kotle warzelnym

Monitoring wartości pH

Podczas gotowania brzeczki w kotle warzelnym na kluczowe cechy piwa, takie jak smak i kolor, ma wpływ jej kwasowość. Dlatego niezbędna jest tu precyzyjna regulacja wartości pH. Wybrane urządzenia pomiarowe i sterujące muszą nie tylko utrzymywać stałą wartość pH, ale także być odpowiednie do stosowania w przemyśle spożywczym i w wysokich temperaturach.

Dane procesowe
Wartość pH 5,4 do 5,8

Rekomendowane rozwiązanie do pomiaru wartości pH

Optymalny poziom kwasowości dla uzyskania najlepszego smaku

Nasze rozwiązanie w zakresie monitorowania wartości pH

Optymalną wartość pH - a tym samym idealny poziom kwasowości brzeczki - zapewnia pozbawiona szkła elektroda pH, przystosowana do wyższych temperatur i procesów czyszczenia CIP w połączeniu z przetwornikiem i regulatorem JUMO AQUIS touch. Dzięki temu możesz mieć pewność, że Twoje piwo zawsze zrobi dobre wrażenie pod względem smakowym i kolorystycznym.

Twoja osoba kontaktowa


Inżynier Sprzedaży - biuro JUMO Wrocław

Monika Gabrynowicz +48 71 339 32 83 +48 71 339 32 83