Monitorowanie temperatury

Monitoring temperatury

W kadzi zaciernej, enzymy powstające podczas produkcji słodu przekształcają skrobię z jęczmienia w cukier. Ponieważ enzymy te są bardzo wrażliwe na temperaturę, niezbędne jest posiadanie niezawodnego systemu pomiaru temperatury, który szybko reaguje na jej zmiany.

Główne wyzwanie

Enzymy są niezwykle wrażliwe na temperaturę
Dane procesowe
Temperatura wstępnego zacierania 30 do 35 °C
Temperatura zacierania 45 do 78 °C

Rekomendowane rozwiązanie w zakresie monitorowania temperatury

Optymalna temperatura procesu zacierania

Nasze rozwiązanie w zakresie monitorowania temperatury

Kluczowe parametry zacierania (temperatura i czas) są optymalnie kontrolowane przez JUMO DICON touch i niezawodnie archiwizowane za pomocą rejestratora JUMO LOGOSCREEN 600. Przykładowo, do pomiaru temperatury stosuje się wkręcany rezystancyjny czujnik temperatury z głowicą zaciskową i stożkową końcówką, który zapewnia ochronę wrażliwym na temperaturę enzymom z uwagi na krótszy czas reakcji.

Twoja osoba kontaktowa


Inżynier Sprzedaży - biuro JUMO Wrocław

Monika Gabrynowicz +48 71 339 32 83 +48 71 339 32 83