Monitorowanie wartości pH

Monitoring wartości pH

Wartość pH zacieru jest jednym z najważniejszych parametrów dobrego piwa. Większość procesów podczas jego produkcji jest regulowana za pomocą enzymów. Dlatego niezwykle korzystne jest mierzenie i ustawianie tego parametru na wczesnym etapie. Oznacza to możliwość zagwarantowania optymalnego działania enzymów, które maksymalną wydajność mogą zapewnić tylko przy idealnych warunkach środowiskowych.

Dane procesowe
Wartość pH 5,4 do 5,8

Rekomendowane rozwiązanie monitorowania wartości pH

Najlepsze warunki dla enzymów

Rozwiązanie do monitorowania wartości pH

Dzięki elektrodom pH i wielokanałowemu urządzeniu pomiarowemu JUMO AQUIS touch P wartość pH w procesie warzenia piwa jest od początku pod kontrolą i możliwe jest zapewnienie najlepszych warunków dla enzymów, które są niezbędne do produkcji piwa. Wartości te mogą być również rejestrowane w sposób zabezpieczający przed manipulacją. Bardzo prosta jest również wymiana elektrod pH za pomocą pneumatycznej armatury wymiennej.

Twoja osoba kontaktowa


Inżynier Sprzedaży - biuro JUMO Wrocław

Monika Gabrynowicz +48 71 339 32 83 +48 71 339 32 83