Kadź zacierna

Przy tworzeniu zacieru w kadzi zaciernej kluczowy jest precyzyjny pomiar i regulacja temperatury. W tym przypadku mieszanka słodu i wody jest poddawana określonemu programowi termicznemu, w wyniku którego skrobia w słodzie jest rozkładana na cukier. Wysoce precyzyjna regulacja temperatury umożliwia uzyskanie wysokiej wydajności tego procesu.

Dane procesowe
Temperatura wstępnego zacierania 30 do 35 °C
Temperatura zacierania 45 do 78 °C
Wartość pH 5,4 do 5,8

Rekomendowane produkty dla Twojego rozwiązania

Nasze rozwiązanie dla kadzi zaciernych

Idealne warunki do zacierania

W kadzi zaciernej kontrolowana jest nie tylko temperatura i czas procesu, ale także wartość pH. Wszystkie wartości mogą być rejestrowane w sposób zabezpieczony przed manipulacją. Dla procesów sterowania w warzelni idealnie sprawdzi się system automatyki JUMO mTRON T. Za jego pomocą cały proces, a przede wszystkim jakość piwa, jest zawsze pod kontrolą.

Twoja osoba kontaktowa

NO CONTACT PERSON