More than sensors+automation
Znajdź

Wtykany termometr oporowy JUMO FOODtemp (902350)

Własności

  • Dla temperatur od -50 do +260°C
  • Wodo- i ognioodporny
  • Wysoka wytrzymałość mechaniczna
  • Dostępne z wieloma punktami pomiarowymi

Zastosowania

  • Do użytku w przemyśle spożywczym
  • Do procesów gotowania i pieczenia we wszystkich obszarach przetwórstwa i konserwowania żywności
  • Pozostałe obszary zastosowań to autoklawy i sterylizatory

Opis

Dzięki swojej specjalnej konstrukcji, te solidne i wodoodporne wtykane termometry oporowe są szczególnie dopasowane do procesów gotowania i pieczenia we wszystkich obszarach przetwórstwa i konserwowania żywności. Pozostałymi obszarami ich zastosowań są autoklawy i sterylizatory.

Sonda ze stali nierdzewnej dostępna jest z koncentryczną lub ukośną końcówką (około 25° lub 45°).

Wszystkie wersje mają budowę wysoce odporną na wibracje. Uchwyty są olejo- i kwasoodporne.

Wkłady pomiarowy czujnika temperatury Pt100 wg DIN EN 60751, klasy B są stosowane standardowo w systemie 2- lub 3-przewodowym.

Dokumentacja
Prospekt
Podstawy