More than sensors+automation
Znajdź

Przyszłość automatyzacji nadchodzi

JUMO variTRON 500 jako „całkowicie zintegrowane rozwiązanie”

PI

Przyszłość automatyzacji nadchodzi

JUMO variTRON 500 to pierwsza w historii platforma sprzętowa i programowa, której tematem przewodnim jest „skalowalność”. Rezultatem jest modułowy, elastyczny i przede wszystkim przyszłościowy sterownik. Podstawą JUMO variTRON 500 jest platforma sprzętowa z procesorem 800 MHz, która może być używana jako wariant jedno-, dwu- lub czterordzeniowy w zależności od aplikacji.

Oprogramowanie ma strukturę modułową opartą na platformie Linux i umożliwia doskonałą skalowalność wydajności, pamięci i interfejsów. Inną specjalną funkcją jest konfiguracja danych i edytor danych procesowych.

Kilka stacji operatorskich można zintegrować z systemem za pomocą CODESYS TargetVisu lub CODESYS WebVisu, a także do 64 inteligentnych modułów połączeniowych.

Dla indywidualnej obsługi klienta za pomocą CODESYS Remote Target lub Web Visualization, JUMO w przyszłości zapewni biblioteki wizualizacji. Ponadto elastyczność jest również możliwa dzięki integracji wszystkich ważnych systemów fieldbus za pośrednictwem CODESYS (takich jak Modbus RTU lub TCP master i slave, PROFINET IO controller, EtherCAT master i OPC UA server).

W przyszłości połączenie z systemami sterowania wyższego poziomu poprzez Modbus TCP będzie możliwe za pośrednictwem interfejsu urządzenia PROFINET IO.