More than sensors+automation

Otwarcie nowego biura polskiego oddziału JUMO GmbH CO.KG

PI

Otwarcie nowego biura polskiego oddziału JUMO GmbH CO.KG

Link do publikacji prasowej: http://www.gazetawroclawska.pl/magazyn/a/otwarcie-nowego-biura-polskiego-oddzialu-jumo-gmbh-cokg,12628278/

W miniony piątek, miało miejsce uroczyste otwarcie nowej siedziby polskiego oddziału światowego lidera w dziedzinie automatyki przemysłowej i techniki pomiarowej, JUMO GmbH & CO. KG.

Firma JUMO działa na polskim rynku od prawie 20 lat, od samego początku będąc związaną ze stolicą Dolnego Śląska. Nowe biuro firmy zlokalizowane jest na terenie prestiżowego Wrocławskiego Parku Biznesu 3, powstałego w miejscu byłej fabryki amunicji Rheinmetall – Borsig. Postindustrialna zabudowa, zrewitalizowana pod nadzorem konserwatora zabytków w połączeniu z nowoczesnością wnętrz dostosowanych do potrzeb inwestora, nadaje temu miejscu wyjątkowy charakter.
Uroczystą galę uświetnili swoją obecnością m.in. Prezes Zarządu Wrocławskiej Izby Gospodarczej Waldemar Siemiński oraz Prodziekan Wydziału Elektrycznego ds. Badań Naukowych i Rozwoju dr hab. inż. Tomasz Sikorski, prof. PWr. Nie zabrakło również członków zarządu JUMO GmbH & CO. KG, w tym samego Dyrektora Generalnego, a jednocześnie syna założyciela firmy JUMO, Dipl.-Ing. Bernharda Juchheima.

JUMO, to rodzinne przedsiębiorstwo założone w 1948 r. przez Moritza Juchheima. Początkowo znane jako M.K. JUCHHEIM koncentrowało się na produkcji szklanych termometrów przemysłowych. W krótkim czasie, z małej rodzinnej firmy przekształciło się w światowego lidera wśród dostawców rozwiązań pomiarowych dla całego przemysłu i nie tylko. Obecnie z zaawansowanymi laboratoriami i biurami projektowymi, kilkunastoma nowoczesnymi fabrykami zlokalizowanymi na różnych kontynentach i kilkudziesięcioma przedstawicielstwami, firma JUMO zatrudnia łącznie ponad 2200 osób na całym świecie. Główny profil produkcyjny firmy stanowią m.in. czujniki temperatury, przetworniki ciśnienia czy rejestratory ekranowe znajdujące zastosowanie w wielu sektorach przemysłu. Niesłabnącą renomą i zaufaniem cieszą się również sygnowane logiem JUMO rozwiązania dedykowane do analizy cieczy czy pomiarów przepływu i poziomu.

JUMO w Polsce będzie dalej się rozwijać i zatrudniać nowych pracowników. Chcemy rozszerzać współpracę z naszymi obecnymi klientami o nowe produkty, które sukcesywnie wdrażamy na rynku polskim. Kluczowym jest dla nas pozyskiwanie nowych klientów, z którymi będziemy mogli wspólnie się rozwijać.. Pragniemy również konsekwentnie zwiększać nasz dział inżynieringu i serwisu, który będzie programował kompletne rozwiązania dla naszych klientów oraz szkolił ich m.in. z programowania i obsługi naszych urządzeń. Dzięki temu chcemy bliżej współpracować z firmami inżynieryjnymi i wspólnie z nimi realizować duże projekty przemysłowe. Kolejnym etapem naszego rozwoju będzie produkcja m.in. czujników temperatury, którą planujemy uruchomić w przeciągu najbliższych 5 lat. Naszą przyszłość bezdyskusyjnie łączmy z miastem Wrocław, ze względu na olbrzymi potencjał ludzki, w postaci młodych, świetnie wykształconych osób. Mamy nadzieję, że ta grupa, w przyszłości, dołączy do naszego zespołu we Wrocławiu.

Czy JUMO to tylko rozwiązania dedykowane stricte dla przemysłu? I tak i nie… Produkty i rozwiązania sygnowane logiem JUMO znajdują zastosowanie głównie na mniejszych i największych liniach produkcyjnych, zaawansowanych technologicznie instalacjach czy wysoce specjalizowanych aplikacjach pomiarowych. Tak naprawdę korzysta z nich każdy z nas. Jak to możliwe? Produkty JUMO trafiają do wielu zakładów produkcyjnych i przedsiębiorstw dostarczających konsumentom na całym świecie popularne napoje gazowane, produkty mleczne czy rozwiązania techniczne dedykowane dla gospodarstw domowych. Im zawdzięczamy również m.in. jakość dostarczanej wody pitnej poprzez zastosowanie rozwiązań JUMO w oczyszczalniach wody. Możemy spotkać je również w najznakomitszych muzeach, gdzie czuwają nad optymalną wilgotnością powietrza, jak i w najnowocześniejszych odrzutowych samolotach pasażerskich. Witamy w JUMO!